fbpx
35.8 C
Belgrade
Wednesday, July 28, 2021
No menu items!
NaslovnaVestiŠef klana Amerika momentalno prebačen u VOJNU BAZU

Šef klana Amerika momentalno prebačen u VOJNU BAZU

Zoran Jakšić, jedan od vođa takozvanog klana Amerika, koji u Peruu robija 25 godina zbog šverca 800 kilograma kokaina, opet je pokušao bekstvo iz zatvora, prenosi La Republika.

Istražitelji su saznali da Jakšić opet planira bekstvo tako da su brzo reagovali.

– Jakšić je uz velike mere bezbednosti, koje su uključile i helikoptere iz nacionalne policije, prebačen u strogo čuvani zatvor u vojnoj bazi Kalao. Ova velika i spektakularna akcija prebacivanja Srbina koji je na tamošnjim prostorima usko vezan sa meksičkim kartelom “Sinaloa” održana je u sredu veče – prenose peruanski mediji.

Poznati su i detalji akcije prebacivanja Jakšića u vojni zatvor.

– Zbog njegovog premeštaja mobilisan je čitav kontingent agenata iz specijalne jedinice SUAT kako bi osujetili eventualni pokušaj Jakšićevih ljudi da ga oslobode. Takođe, dva helikoptera sve vreme su nadgledala celu rutu, sve dok Jakšić nije bezbedno ušao u vojnu bazu – prenose peruanski mediji.

Peruanske vlasti do sada nisu objavile detalje o najnovijem planu bekstva Jakšića.

Podsetimo, Jakšić je i ranije pokušavao da pobegne iz peruanskog zatvora. Krajem prošle godine peruanska policija otkrila je tunel dugačak 200 metara u blizini zatvora “Kastro” i tada je policija dobila informacije da Jakšić planira bekstvo.

– U februaru 2019, najverovatnije kad je shvatio da neće moći da iskoristi tunel, Srbin je pokušao da pobegne kad su ga stražari sprovodili na lekarski pregled. Navodno, požalio se na tegobe, pa je odveden u bolnicu, ali je bekstvo sprečeno – kazao je tada izvor iz istrage.

Jakšić je inače uhapšen u julu 2016. u akciji američke DEA u trenutku kad je s lažnim dokumentima pokušao da pobegne u Ekvador. Tokom istrage je utvrđeno da je tokom skrivanja u Južnoj Americi koristio 46 identiteta.

(Kurir.rs/B.T.)

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Šef klana Amerika momentalno prebačen u VOJNU BAZU

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!