fbpx
24.5 C
Belgrade
Monday, July 26, 2021
No menu items!
NaslovnaVestiOtkriven nadgrobni spomenik anesteziologu koji je preminuo od posledica kovida

Otkriven nadgrobni spomenik anesteziologu koji je preminuo od posledica kovida

Na Topčiderskom groblju u Beogradu danas je otkrivena nadgrobna ploča preminulom anesteziologu Nenadu Maksimoviću koji je 4. januara izgubio bitku sa korona virusom.

Mladi lekar radio je u Kliničkom centru Srbije, a tokom epidemije bio je na ispomoći u KBC “Dr Dragiša Mišović”. Za njim je ostala 88-godišnja baka koja je ranije pričala o tome kako ga je odgajala od 1.700 grama koliko je imao na rođenju. Rodio se osam dana po pogibiji oca.

Sina je izgubila u saobraćajnoj nesreći, a unuka je odgajala sa svojim mužem, Nenadovim dedom. Deda je preminuo tokom studija, a student medicine i njegova ostarela baka nastavili su da guraju kroz život. Pričala nam je i kako se molila da ne upiše medicinu jer se nadala da se što pre osamostali.

Kad je ipak postao “vladar iz senke”, kako je doživljavao anesteziologe, deficitarne u zdravstvenom sistemu, ponosila se njegovim delima.

Danas je na groblju bila da otkrije uklesanu fotografiju svoga prerano preminulog unuka. Sa stetoskopom oko vrata i u zelenoj uniformi blago se osmehuje prisutnima sa slike.


Danas je ispred 13. beogradske gimazije napravljen mural anesteziologu i bivšem učeniku Nenadu Maksimoviću, koji je preminuo od posledica korone. pic.twitter.com/q4XErzDoMU
— Mijat (@MijatMinja) April 1, 2021

Bakin život se potpuno promenio. Kaže kako, ostala je potpuno sama. Seti se komšija koji brinu o njoj pa ih zahvalno spomene. I dalje u neverici čeka Nenada da se vrati s posla.

– Otišao na posao, vratio se u kovčegu – rekla je u kratkom razgovoru na groblju.

Dodaje da su sve njegove stvari i njegov krevet ostali kako ih je ostavio. Kaže i kako čeka noć da legne i dan da ustane.

Oko nje omladina, kolege i prijatelji pokojnog doktora Maksimovića, svako sa osmehom za Nenadovu baku.

(Kurir.rs/Telegraf)

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Otkriven nadgrobni spomenik anesteziologu koji je preminuo od posledica kovida

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!