fbpx
15 C
Belgrade
Friday, May 7, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti Selo Manđelos tuguje za malim Strahinjom NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA

Selo Manđelos tuguje za malim Strahinjom NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA

Strahinja Stepanov (10) udavio se prekjuče u jezeru Vranjaš u selu Manđelos nadomak Sremske Mitrovice, kada je upao u vodu dok se igrao s drugom.

Kako nezvanično saznajemo, tragedija se dogodila u sredu po podne, kada je Strahinja sa godinu dana mlađim drugom otišao da se poigra na obali jezera, koje se nalazi blizu sela Manđelos.

Igrali se na brani

– Postoje dve verzije događaja. Prema jednoj, deca su se igrala na brani gde je velika kosina. Strahinja je stao na mahovinu, koja je izuzetno klizava, okliznuo se i upao maltene naglavačke u hladno jezero, na mestu gde je dubina pet metara – priča izvor:

dečak sahranjen na lokalnom grobljufoto: Kurir

– Prema drugoj priči, dečaci su hteli da pecaju, a kada je Strahinja zabacio štap, prevrnuo se i pao u vodu. O nesreći je obavešteno tužilaštvo.

Kako su pecaroši, koji su kobnog dana bili na obali, ispričali, oni su još ranije u sredu videli decu kako idu ka brani.

– Oko 15 časova je dotrčao samo jedan dečak, bio je potresen, uplakan i dozivao je pomoć, čulo ga je celo vikend naselje. Ispričao je da je njegov drug upao u jezero. Nekoliko ljudi je odmah otrčalo do brane, jednog su vezali sajlom i on je počeo da traži dete – pričaju pecaroši.

– U jednom momentu se čak učinilo da se dete nazire u vodi, pecaroš je krenuo ka tom mestu, pokušavao je da dođe do njega, ali je bilo kasno, mališan je već potonuo.

jezero kod Manđelosafoto: Kurir

Prema navodima pecaroša, na obali su se brzo okupili meštani.

Ronioci ga izvukli

– Došli su tu i roditelji deteta, svi su se angažovali, a veoma brzo su došli i policija, Hitna pomoć i ronioci Žandarmerije. Oko 18 časova izvukli su telo mališana na obalu – dodaju naši sagovornici.

– Scena je bila potresna, svi su se rasplakali. Dete je stradalo naočigled druga i usred igre. Celo selo je u šoku i žalosti zbog nezapamćene tragedije.


Poslednji oproštaj: Mališan sahranjen juče

Kako je odmah po izvlačenju dečaka iz jezera Vranjaš mrtvozornik izdao smrtovnicu, sahrana malog Strahinje organizovana je juče u 14 časova na lokalnom groblju u Manđelosu. Poslednjem oproštaju od dečaka prisustvovali su maltene svi meštani.  

Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto Kurir

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Selo Manđelos tuguje za malim Strahinjom NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!