fbpx
13.5 C
Belgrade
Friday, May 7, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti Neće mu se svideti kako su ga borci za prava Afroamerikanaca uporedili...

Neće mu se svideti kako su ga borci za prava Afroamerikanaca uporedili sa Trampom! VIDEO

Foto: EPA/ CRAIG LASSIG, EPA/Andrew Harrer

Naime, iako je uobičajeno mišljenje da je on naklonjen pokretu BLM, za razliku od bivšeg predsednika Donalda Trampa, oni u tvitu tvrde suprotno.

“Bajden šalje više vojne opreme u crnačke četvrti nego što je Tramp poslao, kaže da Bajden više teroriše Crnu zajednicu nego Tramp” stoji u tvitu.

Bajden je danas nazvao presudu kojom je policajac Derek Šovin proglašen krivim po svim tačkama optužnice za ubistvo afroamerikanca Džordža Flojda ogromnim korakom za pravdu u SAD.


NEW: BLM says that Biden is sending more military equipment to Black neighborhoods than Trump did, says Biden is terrorizing the Black community more than Trump pic.twitter.com/CmV6DgFeke
— Breaking911 (@Breaking911) April 21, 2021

Rojters prenosi da je Bajden povodom presude Šovinu dao izjavu nacionalnoj televiziji u kojoj je poručio da je to bilo ubistvo usred dana koje je mogao da vidi ceo svet i da je sistemski rasizam nešto što opterećuje američku naciju.

“Ništa više ne može vratiti porodici Flojd njihovog brata i oca, ali ovo može biti ogroman korak napred ka dostizanju pravde u Americi”, poručio je predsednik SAD.

On je pohvalio i hrabru mladu ženu koja je snimila policajca Šovina kako kleči na Flojdovom vratu i pomenuo policajce koji su svedočili protiv kolege na poziv tužilaštva.

Ranije tokom dana američki predsednik je rekao je da se moli za ispravnu presudu u procesu protiv Dereka Šovina.

O sudbini Dereka Šovina odlučivalo je 12 porotnika, šest belaca i četiri Afroamerikanca. Oni su presudu razmatrali ukupno 10 sati, u toku dva dana, a on je proglašen krivim po sve tri tačke optužnice ,ubistvo drugog stepena i ubistvo trećeg stepena, kao i ubistvo drugog stepena iz nehata.

Kurir.rs/Tanjug

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Neće mu se svideti kako su ga borci za prava Afroamerikanaca uporedili sa Trampom! VIDEO

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!