KRIPTOVANI TELEFONI KRILI PLANOVE ZA UBISTVO ŠAKOVIĆA? Obrenovčani držali vođu škaljaraca na nišanu snajpera



BEOGRAD – Crnogorski istražitelji početkom ovog meseca tragali su za još najmanje tri osobe za koje se sumnja da su uključene u plan likvidacije Milića Minje Šakovića, visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana.

Podsetimo, u spuškom Istražnom zatvoru 10. marta završili su Nikola Mirić (35) i Jovan Trkulja (35) iz Obrenovca i Podgoričani Jovan Marović (41) i Aleksandar Veljović (30).

Istražitelji sumnjaju da su uhapšeni sem Šakovića planirali da likvidiraju i Jovana Vukotića, navodnog vođu škaljaca, ali i njegovog telohranitelja, objjavile su tada podgoričke Vijesti

– Istražitelji su došli do još najmanje tri osobe za kojima se intezivno traga. Na meti ove kriminalne grupe bila je još jedna osoba, ali detalji o toj osobi se i dalje drže pod velom tajne. Tokom opsežne istrage prikupljeno je mnoštvo materijalnih dokaza, a među njima je i oružje iz kojeg je, kako se veruje, Šaković trebalo da bude likvidiran. Oružje je pronađeno u jednom od automobila – kaže izvor Vijesti.

Inače, Šaković je krajem prošle nedelje saslušan u Specijalnom tužilaštvu u svojstvu oštećenog u sklopu istrage planiranja njegove likvidacije.

– Kod uhapšenih je u kriptovanim telefonima pronađeno nekoliko fotografija Šakovića i njegovih bliskih ljudi – prenele su ranije Vijesti.

Takođe, otkriveno je nekoliko štek-stanova u kojima su se osumnjičeni okupljali i planirali likvidacije. Inspektori su pronašli i stan u kom su nameravali da se sakriju nakon ubistva, dok ne bude sigurno vreme za beg iz države. Ispituje se ko ih je finansirao, ali i naručio ubistva.

Prilikom hapšenja oduzeto je nekoliko vozila, kombi, motocikl, više komada oružja, municija i kriptovani telefoni. Ova grupa je navodno kupila stan naspram kuće Šakovića iz kojeg su i nameravali da ga ubiju iz snajpera.

(Kurir.rs)

Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare