fbpx
35.8 C
Belgrade
Wednesday, July 28, 2021
No menu items!
NaslovnaVestiSedmočlana porodica živi u ORONULOJ kući, koja samo što se NE SRUŠI

Sedmočlana porodica živi u ORONULOJ kući, koja samo što se NE SRUŠI

Sedmočlana porodica Stanković, izbegla sa Kosova i Metohije, živi u staroj, oronuloj kući u Ilinu nadomak Boljevca. Kako Sreten i Dafina nigde ne rade, nastoje da sezonskim poslovima prehrane svojih pet devojčica. Svaka pomoć im je dobrodošla, a novac koji su dobili od UNICEF-a i USAID-a utrošiće na nagomilane račune.

Sudbinu brojnih izbegličkih porodica koje su spas i krov nad glavom našle u Srbiji, dele i Stankovići iz Gnjilana. Nakon mnogo seljenja skućili su se u Ilinu kod Boljevca, u kući koju im je ustupio UNHCR.

Naizgled ogromna, kuća je stara i oronula tako da Sreten I Dafina sa svojih pet devojčica koriste samo dve prostorije. U stalnom su strahu da se sprat ne obruši.

Kćeri Andrijana, Tamara, Bojana, Teodora i Lidijana uzrasta su od dve do 12 godina. Za sedmočlnu porodicu, koja živi od socijalnih naknada i sezonskih poslova, život nije nimalo lak. I dok Sreten nastoji da zaradi neki dinar, Dafina je posvećena devojčicama.

Svaka pomoć im je dobrodošla. Stankoviću su jedna od porodica sa mnogo dece kojima je Usaid uz podršku UNICEFA I CK novčano pomogao.

Pomoć je dobilo četrdesetak boljevačkih porodica sa više dece. Programom vrednim 600.000 dolara biće obuhvaćene I druge višečlane porodice u istočnoj I južnoj Srbiji kojima su prohodi smanjeni zbog epidemije kovida.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE UŽIVO GLEDATI KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

04:52
BRZE VESTI U 17:55 20.04.2021.

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Sedmočlana porodica živi u ORONULOJ kući, koja samo što se NE SRUŠI

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!