fbpx
18.7 C
Belgrade
Monday, May 17, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti OTKUD STRAH OD VAKCINE I NEPOVERENJE U NAUKU? Odgovore daju stručnjaci u...

OTKUD STRAH OD VAKCINE I NEPOVERENJE U NAUKU? Odgovore daju stručnjaci u emisiji Margine večeras u 22.50 časova

Serijal Vakcine u okviru emisije Margine možete da gledate večeras od 22.50 časova na Kurir televiziji

U drugoj epizodi ovog serijala problemom vakcinacije bavimo se iz psihološkog ugla. Odakle dolazi strah od vakcine i nepoverenje u nauku? Zašto nas muče pitanja o tome da li je vakcina sredstvo manipulacije čovečanstva i za čije interese? Kako nastaju teorije zavere i ko su ljudi koji su skloni da u njih veruju?


Odgovore na ova i mnoga druga teška pitanja daće nam stručnjaci, koji su se temom vakcine bavili i mnogo pre samog korona virusa. Kaja Damnjanović, profesorka na Odeljenju za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, objašnjava zašto smo pre samo 30 godina bez razmišljali prihvatali vakcine, a danas ih dovodimo u pitanje. Slobodan Bubnjević, naučni novinar i diplomirani fizičar, ističe koje su sve greške pravljene tokom komunikacije brojki o vakcinama i kolika je cena lošeg prenošenja naučnih informacija u medijima. Milica Ninković, doktorantkinja psihologije na Filozofskom fakultetu i istraživačica u Laboratoriji za istraživanje individualnih razlika zaključuje da je u neizvesnim vremenima mnogo lakše poverovati u zavereničke teorije jer ona nude “gotova rešenja”.

Dokumentarno-kolažna emisija „Margine“ bavi se društveno-osetljivim temama i to uz pomoć stučnjaka koji ih objašnjavaju iz najrazličitijih uglova.

Promo tekst

Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

OTKUD STRAH OD VAKCINE I NEPOVERENJE U NAUKU? Odgovore daju stručnjaci u emisiji Margine večeras u 22.50 časova

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!