Sanckionisano 80 građana, ORGANIZATORI ISTI!



Foto: Printscreen/TV Pink

Uprkos tome što su za vikend kafići i restorani bili zatvoreni, zbog organizovanja tajnih korona žurki Komunalna milicija i policija imala je pune ruke posla širom Srbije.

Petak veče je bilo burno jer su ljudi, verovatno pred zatvaranje vikenda, hteli da iskoriste to što kafići i restorani. U petak su prekinute dve korona žurke u prestonici, a tokom subote i nedelje je situacija bila mirnija i bez žurki, izjavio je Ivan Divac, načelnik beogradske Komunalne milicije.

– Petak nam je počeo burno – u 19 i 30 sati na Novom Beogradu imali smo uživo muziku u kafiću sa oko 40 ljudi. Komunalna milicija je ispraznila lokal i sankcionisala sve. Ono što je zabrinjavajuće jeste što smo i u petak uveče oko ponoći u Žarkovu, zatekli oko 40 osoba u improvizovanom kafiću sa muzikom uživo – kazao je Divac.

foto: Printscreen/TV PinkDodaje da je u slučaju lokala u Žarkovu podneta krivična prijava protiv organizatora, lokal je ispražnjen, a sankcionisani su i svi gosti.

– Subota i nedelja su bili mirniji, nije bilo žurki. Ovo u petak su inače osobe koje su i ranije pravile žurke po gradu, a sada kada su sankcionisane, mislim da ih više neće biti – naveo je Divac i dodao da su već neko vreme imali saznanja o organizaciji žurki, ali da su ih sada prvi put zatekli na delu.

Kaže da su česte i žurke po privatnim vikendicama, a da je gotovo nemoguće otkriti ih ako nema komšiluka. Divac ističe da tu može da pomogne to što organizatori vole da se „hvale” preko društvenih mreža, najčešće Instagrama.

– Inače, jedini način da pronađemo žurke koje su u vikendicama jesu prijave građana. Poslednjih četiri-pet žurki smo na taj način pronašli – kazao je Divac i apelovao na građane da prijave žurke na Beokom servis besplatnim pozivom na telefon 088110011, ali i na 192.

Kako kaže, po stanovima u Beogradu žurke se ne organizuju u meri u kojoj su očekivali da će biti.

– Kada je krenulo vanredno stanje, komšije su masovno prijavljivale takve skupove, pa su se organizatori odlučili za vikendice – navodi Divac.

Kada je reč o kaznama za zatečene na korona žurkama, Divac kaže da se gosti ne kažnjavaju, osim ako nemaju zaštitnu masku, za šta je kazna 5.000 dinara, dok je za organizatore sada predviđena krivična odgovornost koja doprinosi da se podigne svest onima koji bi hteli da prave žurke da bi mogli da odu u zatvor i to na period od tri do šest meseci.

(Kurir.rs/ Pink)

Kurir

Autor: Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare