Jedan od najbližih saradnika Velje Nevolje zbog korone nije doveden iz zatvora

U Višem sudu u Beogradu za mart je odloženo suđenje osumnjičenom pripadniku grupe Veljka Belivuka, Milovanu Tadiću Miksi, povodom optužbi da je kao član obezbeđenja noćnog kluba “Tilt” u decembru 2015. godine gostu kluba Slobodanu Vukiću naneo teške telesne povrede od kojih je ubrzo preminuo.

Tadić, koji je inače sa Belivukom uhapšen 4. februara, nije danas privođen u sud jer je Okružni zatvor u Beogradu na vreme obavešten da se neće održati suđenje. Do odlaganja je došlo jer je stručni savetnik odbrane u izolaciji zbog kontakata sa osobama zaraženim virusom korona.

Suđenje je odloženo za 11. mart.

Tadić se branio sa slobode, a uhapšen je 4. februara pod sumnjom da je pripadnik grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

U tom slučaju u toku je istraga Tužilaštva za organizovani kriminal protiv Tadića zbog sumnje da je počinio krivična dela zločinačko udruživanje i trgovina drogom.

Suđenje za prebijanje mladića u “Tiltu” je u završnoj fazi i čeka se predstavljanje veštačenja medicinske dokumentacije.

Vukić je preminuo u januaru 2016. dve nedelje posle tuče sa članovima obezbedenja kluba. Tadić se na sudu branio da ga je žrtva napala s leđa i da se okrenuo i tada nogom odgurnuo Vukića u predelu butine.

Odbrana tvrdi da je Vukić preminuo od zastoja srca dok tužilaštvo tvrdi da je upravo udarac u stomak taj koji je doveo do smrti.

(Kurir.rs/Tanjug)

Kurir

Autor: Kurir

Leave a Comment