fbpx
5.2 C
Belgrade
Friday, March 5, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti Zbog korupcije privedeni načelnik Internog odeljenja i pacijent

Zbog korupcije privedeni načelnik Internog odeljenja i pacijent

Prema nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu danas je uhapšen načelnik Internog odeljenja Vojne bolnice u tom gradu G.D. i njegov pacijent N.N. koji je inače civilno lice.

Sumnja se da je G.D. protivno naredbi upravnika Vojne bolnice od septembra 2020. godine organizovao i lično obavljao svakodnevne lekarske preglede N.N. i većeg broja civila koje je N.N. dovodio.

– Naredbom upravnika Vojne bolnice zabranjeno je pregledanje civila bez odgovarajućeg lekarskog uputa i bez prethodnog plaćanja naknade za obavljene preglede – saopštilo je tužilaštvo.

Napominje da se N.N. sumnjiči da je dovodio u zabludu G.D. kako će mu pomoći oko rešavanja finansijskih problema i na taj način ga umišljajno podstrekavao da učini napred navedeno krivično delo.

G.D. se tereti za produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, a N.N. za isto krivično delo izvršeno podstrekavanjem.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i uskoro će biti saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Kurir

Autor: Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Zbog korupcije privedeni načelnik Internog odeljenja i pacijent

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!