fbpx
3.1 C
Belgrade
Wednesday, April 14, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti Traže naplatu ratne štete zbog razminiranja, jer smo "posejali seme zla"!

Traže naplatu ratne štete zbog razminiranja, jer smo “posejali seme zla”!


Deo hrvatske opozicije u Saboru prilikom rasprave o izvešstaju o sprovođenju plana protivminskog delovanja za 2019. godinu, zatražio je da se tim povodom Srbiji naplati ratna šteta, dok su taj predlog vladajući poslanici nazvali politikanstvom.

Poslanici tri opoziciona kluba zatražili su od vladajućih da posao razminiranja mina naplate Srbiji “koja je posejala seme zla”, prenosi Hina.

Željko Sačić iz Kluba Hrvatskih suverenista zatražio je da se Srbija obaveže da plati reparaciju, dok je Miro Bulj iz Mosta rekao da Srbija “ono što je posejala mora i da plati” i pozvao državu da iskoristi dobre odnose s Aleksandrom Vučićem i reši to pitanje.

Bulj je, međutim, rekao da je Vučić došao u Hrvatsku da sprovodi “velikosrpsku politiku” i da ništa drugo nije ostalo “osim toga što je srbovao i propagirao velikosrpsku politiku u Hrvatskoj”.

Odgovorio im je Josip Đakić, u ime Kluba poslanika HDZ-a, koji je opozicione predstavnike optužio za politikanstvo, podsetivši da su prilikom posete srpskog predsednika Hrvatskoj samo dve teme bile aktuelne, a to su nestale osobe i ratna šteta, a došlo se do toga da je Hrvatska Srbiji nametnula pet posebnih merila koja mora da ispoštuje u pregovorima sa EU.

Kurir.rs/Tanjug

Kurir

Autor: Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Traže naplatu ratne štete zbog razminiranja, jer smo "posejali seme zla"!

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!