fbpx
6.9 C
Belgrade
Tuesday, April 13, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti Džoni Pačeko (85) nije uspeo da se izbori sa UPALOM PLUĆA

Džoni Pačeko (85) nije uspeo da se izbori sa UPALOM PLUĆA

Džoni Pačeko je preminuo u 85. godini života usled komplikacija izazvanih upalom pluća. Nazivali su ga kumom salse, a ovaj multiinstrumentalista je posebno voleo afro-kubanske ritmove kao što su čaranga i pačanga. On je bio vođa benda, producent, aranžer, kao i direktor izdavačke kuće koja je od mnogih muzičara napravila zvezde, a Selija Kruz je jedna od njih.

foto: Profimedia

Rođen je 1935. godine u Dominikanskoj republici, a kako se navodi njegova muzička edukacija je krenula od rođenja. Njegova porodica se 1940. godine preselila u Bronks da bi izbegla život u diktaturi Rafaela Truhilja. 

Studirao je perkusije na Džulijardu, da bi na oformio svoj orkestar krajem šezdesetih godina prošlog veka. Tada je otvorio i izdavačku kuću – Fania Records jer je želeo da pomogne kubansko-latinoameričkim muzičarima.

Sakupljao je talentovane muzičare, kombinovali su muziku poput merenga i mamba da bi na kraju oformili super-grupu Fania All-Stars. Specijalnost im je bila miks Latino ritmova sa bržim ritmom i jakim perkusijama. Publika je taj muzički žanr nazvala salsa i ostalo je istorija.

foto: Profimedia(Kurir.rs/A.M./CNN)

BONUS VIDEO:

Kurir

Autor: Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Džoni Pačeko (85) nije uspeo da se izbori sa UPALOM PLUĆA

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!