fbpx
3.1 C
Belgrade
Wednesday, April 14, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti Vakcinacija NE STAJE, skoro niko ne radi, SAMO ĆE ONI MORATI DA...

Vakcinacija NE STAJE, skoro niko ne radi, SAMO ĆE ONI MORATI DA DEŽURAJU

Ove godine za Dan državnosti mnogi će pratkično imati spojena četiri neradna dana – ide vikend pa se onda ne radi još dva dna, u ponedeljak i utorak, a evo kako će biti radno vreme tih prazničnih dana u prestonici.

Tržni centri, marketi, kafići i restorani

Tržni centri kao i ostali trgovinski i ugostiteljski objekti u Srbiji neće menjati svoje radno vreme tokom ovih praznika, odnosno i ovih dana radiće uobičajeno. Tržni centri, restorani i kafići do 20 časova, a prehrambene prodavnice do 21, kako je inače propisano epidemiološkim merama.

Pijace

Sve zelene pijace koje su u sastavu Javkog komunalnog preduzeća, tokom praznika Dana državnosti radiće po svom uobičajenom radnom vremenu, osim otvorenog tržnog centara poznatijem kao Buvljak koji ponedeljkom inače ne radi, dok će u utorak, 16 februara raditi u skladu sa zimskim režimom od 8 do 16 časova.

Pošte

U ponedeljak i utorak pored Glavne pošte u Takovskoj 2, koja će raditi uobičajeno 24 časa, u Beogradu će za ova dva dana raditi još i pošte u tržnim centrima i druge dežurne pošte, kao i one na graničnim i administrativnim prelazima – ukupno 73 pošte u Srbiji.

Po neizmenjenom radnom vremenu radiće pošte na graničnim i administrativnim prelazima – non-stop, a pošta na Gradini od 7.30 do 18.30 časova i pošta na Čukarki – od 7 do 18.30 časova. Spisak i radno vreme dežurnih pošta nalazi se na zvaničnom sajtu Pošte Srbije.

Banke

Tokom praznika one će biti zatvorene, osim filijala koje se nalaze u tržnim centrima, one će raditi po uobičajenom radnom vremenu.

Parking servis

JKP „Parking servis” Beograd obaveštava korisnike svojih usluga da u ponedeljak i utorak, 15. i 16. februara 2021. godine, neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije. Tokom predstojećeg praznika, biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska br. 31 i Mileševska br. 51

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

Od srede, 17. februara 2021. godine, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Vakcinacija

Proces vakcinacije odvijaće se po unapred utvrđenom planu, bez prekida i tokom predstojećih državnih praznika i to za davanje i prve i druge doze.

Druga doza vakcine daje se nakon tri nedelje, a građani će dan ranije biti obavešteni SMS porukom o terminu i mestu revankcinacije. Izuzetno je važno da se svi građani pridržavaju vremena vakcinacije i nikako ne propuste svoj zakazani termin. Građani koji se još uvek nisu prijavili za vakcinaciju to mogu učiniti i dalje na portalu eUprave ili pozivom na telefon 0800 222 334 svakoga dana od 8 do 20 časova.

Apoteke

Dežurne apoteke koje inače rade 24 časa biće otvorene i tokom praznika, a većina privatnih apoteka radiće po uobičajenom radnom vremenu i tokom praznika.

Gradski prevoz

Javni gradski prevoz će od subote do ponedeljka funkcionisati po nedeljnom redu vožnje, što znači da se treba pripremiti na nešto duže čekanje autobusa, tramvaja i trolejbusa nego što smo navikli.

Kurir.rs/Blic

Kurir

Autor: Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Vakcinacija NE STAJE, skoro niko ne radi, SAMO ĆE ONI MORATI DA DEŽURAJU

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!