fbpx
6.9 C
Belgrade
Tuesday, April 13, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti Gradiće se novi objekat Osnovne škole „Miloš Crnjanski” u Novom Sadu

Gradiće se novi objekat Osnovne škole „Miloš Crnjanski” u Novom Sadu

Pokrajinska vlada je danas donela rešenje da se izdvoji 36 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novog objekta Osnovne škole „Miloš Crnjanski” u Novom Sadu.

Postojeći objekat, koji je u novosadskom naselju Satelit izgrađen pre skoro 60 godina, u veoma je lošem stanju i nema dovoljno kapaciteta za nesmetano održavanje nastave za sve veći broj učenika koji pohađaju tu školu.

Planirano je da novi, moderan objekat bude izgrađen u dvorištu škole na mestu postojećih sportskih terena, na površini od 12.000 kvadratnih metara, što je skoro trostruko više u odnosu na stari objekat. U novoj školi nastava bi se odvijala u 48 odeljenja, koja bi mogla da prime preko 1.400 učenika.

Arhivu Vojvodine usmereno je pet miliona dinara za objavljivanje izabranih dela akademika Dejana Medakovića, istoričara umetnosti i predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti.

Tokom višedecenijskog naučnog rada, Medaković je ostavio izuzetno bogat stvaralački opus. Njegova najznačajnija dela iz istorije umetnosti objavljena su u prvim decenijama posle Drugog svetskog rata, dok je mnoštvo njegovih tekstova rasuto po časopisima. Sabrano na jednom mestu, u izboru od 30 knjiga, stvaralaštvo Dejana Medakovića biće dostupno današnjim istraživačima i čitaocima. Izabrana dela akademika Medakovića biće objavljena povodom stogodišnjice rođenja, koja se obeležava 2022. godine.

Kurir

Autor: Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Gradiće se novi objekat Osnovne škole „Miloš Crnjanski” u Novom Sadu

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!