fbpx
10.6 C
Belgrade
Wednesday, March 3, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti Tražili su da pristanemo na NATO okupaciju!

Tražili su da pristanemo na NATO okupaciju!

Nekadašnji potpredsednik Vlade Jugoslavije Nikola Šainović ocenio je da su pregovori u Rambujeu o rešavanju kosovske krize pre 22 godine i njihova završnica u Parizu bili organizovana priprema za uručenje ultimatuma.

Šainović je u autorskom tekstu za Kosovo onlajn naveo da stvarnih pregovora nije bilo, jer se dve delegacije nisu sastajale i da posrednička trojka – Hil, Petrič, Majorski – takođe nije iznela koncept rešenja koji bi trebalo da sadrži dva glavna pitanja – suverenitet i autonomiju, kao što je to urađeno u Dejtonu.

Kako je naveo, prema dokumentu koji je stavljen pred našu državu, NATO se stavlja na raspolaganje cela teritorija SRJ, vazdušni prostor, teritorijalne vode, luke, aerodromi, elektronski spektar javnih komunikacija, a da NATO trupe nose oružje po sopstvenoj naredbi i mogu da liše slobode lice koje ocene da treba i da ga izvedu pred odgovarajućeg službenika.

AG

Kurir

Autor: Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Tražili su da pristanemo na NATO okupaciju!

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!