SRPSKI DERBI ZA PLEJ-OF: Crvena zvezda



Košarkaši Crvene zvezde od 18 sati dočekuju Megu u okviru 17. kola ABA lige.

foto: @starsport

4. ČETVRTINA

Simonović je jedini koji održava Megu na početku poslednje četvrtine – 82:73.

Momirov postiže trojku, 11. za Megu u ovoj utakmici, i gosti se ponovo približavaju – 82:76.

foto: @starsport3. ČETVRTINA

Zvezda je znatno jače zaigrala u odbrani na startu treće četvrtine. Proradio je i Lengston Hol koji je sakupio 11 poena i šest asistencija do 24. minuta i vođstva Zvezde 61:53.

Tajm-aut je prijao Megi koja vezuje sedam poena i u 26. minutu prilazi na 61:60. Gosti su posle tajm-auta postigli nova dva poena i poveli posle dužeg vremena sa 62:61.

Lazić i Lojd su vezali trojke za 72:66 u 29. minutu, a zatim još dva poena za crveno-bele u seriji 8:0 za 74:66 na isteku treće četvrtine.

foto: @starsport2. ČETVRTINA

Zvezda održava prednost na startu druge četvrtine. Uglavnom se sada poeni postižu ispod koša.

Crveno-beli drže minumalnu prednost do 16. minuta kada Mega vezuje pet poena i ponovo preuzima minimalno vođstvo – 38:39. Mega je pogodila sedam trojki iz deset pokušaja, Zvezda pet iz 14. Crveno-beli imaju 0/4 za tri u sedam minuta u drugoj četvrtini.

Posle tajm-auta Radonjića Zvezda je vezala dve trojke i ponovo stekla opopljiviju prednost u ovom meču – 46:41.

Mega je ponovo stigla do izjednačenja 46:46, ali je Lojd u finišu pogodio uz prekršaj i postavio konačnih 49:46 na kraju prvog poluvremena.

Lojd je sa 12 poena najefikasniji u timu Zvezde. Lazić je postigao devet poena, a Kolom sedam.

U timu Mege Kazalon je najefikasniji sa 13 poena. Tepić je postigao 11 poena, a po sedam su ubacili Petrušev i Simonović.

foto: @starsport1. ČETVRTINA

Crvena zvezda je sa dve trojke Branka Lazića preuzela rezultatsku prednost u startu meča, međutim, Mega je sa tri vezane trojke preokrenula i povela sa 18:15 u 7. minutu.

Ulaskom Lojda Zvezda je preokrenula rezultat, u finišu stigla i do pet poena prednosti – 28:23.

Obe ekipe sjajno šutiraju za tri poena, postigle su po pet trojki.

foto: @starsportCRVENA ZVEZDA – MEGA

Dvorana: Aleksandar Nikolić Sudije: Sreten Radović, Luka Kardum, Krunoslav Peić

CRVENA ZVEZDA: Hol. Lojd, Uskoković, Davidovac, Lazić, Rit, Radanov, Dobrić, Jagodić Kuridža, Kuzmić, Noko, Kolom. Trener: Dejan Radonjić.

MEGA: Mišković, Smit, Petrušev, Tepić, Kljajević, Momirov, Simonović, Jovičić, Cerovina, Matković, Kazalon, Langović. Vladimir Zlatanović

Obe ekipe su do sada ostvarile po 11 pobeda, ali Crvena zvezda iz 13 utakmica, a Mega iz 16 utakmica.

U prvom delu sezone crveno-beli su kao gosti posle dosta muka slavili rezultatom 76:73.

– Očekuje nas utakmica sa ekipom u kojoj se nalazi brojni mladi igrači velikog talenta. Predvođeni iskusnim Milenkom Tepićem, u dosadašnjem delu sezone pokazali su da mogu da savladaju svakoga i na domaćem, ali i na gostujućem terenu. Zbog toga, moramo uz maksimalan respekt i vrlo čvrstom igrom da uđemo u ovu utakmicu – rekao je Dejan Radonjić.

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović rekao je da njegova ekipa mora da bude koncentrisana i da se nada da će pružiti dobar otpor Crvenoj zvezdi.

– Moramo biti koncentrisani, ne smemo dozvoliti Crvenoj zvezdi da iz naših izgubljenih lopti trči i da ima drugi napad posle skoka. Utakmicu ćemo shvatiti na pravi način, kao izazov da se takmičimo sa igračima koji se takmiče na najvišem mogućem nivou u Evropi. Nadam se da ćemo pružiti dobar otpor i igrati pravu utakmicu svih 40 minuta – rekao je Jovanović u najavi utakmice.

Zvezda će nastupiti bez Korija Voldena i Džonija Obrajanta, a gosti su bez trenera Vladimira Jovanovića i pomoćnika Vuleta Avdalovića zbog korone.

Kurir sport

Kurir

Autor: Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare