fbpx
6.9 C
Belgrade
Tuesday, April 13, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti PONOVO SE UVODI OBAVEZNO SLUŽENJE VOJSKE? Vojni analitičar OTKRIO zašto je to...

PONOVO SE UVODI OBAVEZNO SLUŽENJE VOJSKE? Vojni analitičar OTKRIO zašto je to NEOPHODNO Srbiji (KURIR TELEVIZIJA)

Obavezno služenje vojnog roka u Srbiji ukinuto je 2011. godine uz mogućnost dobrovoljnog služenja vojnog roka za one koji to žele, međutim u poslednje vreme sve češće se govori o ponovnom uvođenju vojske.

O ovoj temi u “Pulsu Srbije” na Kurir televiziji govorio je Vlade Radulović, vojno-politički analitičar.

– Postoje dva aspekta sa kojih se može sagledati pitanje uvođenja obaveznog vojnog roka. Prvi se tiče našeg sistema bezbednosti, to je unutrašnje pitanje i odnosi se na popunjavanje oružanih snaga, tj. jedinica vojske Srbije i nedovoljne popunjenosti što zbog slabog odziva dobrovoljaca, što zbog odlaska profesionalnih vojnika, tj. napuštanja službe – kaže vojni analitičar.

Sa druge strane, kako navodi analitičar, neophodno je da Srbija bude spremna da efikasno i brzo odgovori na potencijalne izazove.

– Drugi segment je složena bezbednosna situacija u našem regionu, pre svega tenzije i problemi koje mi imamo na teritoriji Kosova i Metohije, nema potrebe da pričamo o tome. Trendovi su takvi da treba razmišljati o stabilnom, sigurnom, održivom sistemu bezbednosti u punom kapacitetu i njegovom održavanju u budućnosti i to je zapravo ono o čemu pričamo o postojanju regruta kao te potencijalne sile koja bi u svakom trenutku bila spremna da brzo i efikasno odgovori na izazove bezbednosti sa kojima bi se Republika Srbija potencijalno suočila – navodi Vlade Radulović.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

(Kurir.rs)

Kurir

Autor: Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

PONOVO SE UVODI OBAVEZNO SLUŽENJE VOJSKE? Vojni analitičar OTKRIO zašto je to NEOPHODNO Srbiji (KURIR TELEVIZIJA)

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!