Ja ne moram da nosim masku, ali imam dobar razlog ZATO ŠTO SAM JE STAVIO!



Foto: Printscreen TV Prva

U emisiji “Hit tvit“ na televiziji Pink epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon večeras se pred kamerama pojavio sa maskom preko lica i naglasio da, iako je vakcinisan, maska predstavlja poruku da je virus i dalje sa nama.

„Mi jesmo vakcinisani, ja za sebe znam i da imam imunitet. Međutim, nošenje maske u zatvorenom prostoru je nešto što je zvanično na snazi. Mi jesmo na pristojnoj udaljenosti, jeste ovo TV studio, ali bez obzira na to ja ne razmišljam samo neposredno o nama ovde prisutnima nego o vašim gledaocima“, odgovorio je dr Kon. On je rekao da i dalje, neprekidno treba slati poruku da je virus sa nama.

Predrag Kon izjavio je večeras da je vakcinacija u Srbiji organizovana jako dobro i da je to nešto sa čime moramo da se hvalimo.

On je, gostujući na TV Pink, poručio da je očekivao teškoće u distribuciji vakcina, ali da se tom situacijom, kako kaže, “dobro hendluje i građani i ceo svet to vide“.

Kako je rekao, to je zahvaljujući rukovodstvu zemlje i direktnim naporima pojedinaca.

„Čitava organizacija vakcinacije je nešto sa čime zaista moramo da se hvalimo. Iza toga stoji jedna takva logistika koja traži kompletnu angažovanost i sve se to sprovodi. I na kraju se to i vidi“, poručio je Kon.

Srbija trenutno zauzima prvo mesto u Evropi, a treće u svetu po broju vakcinisanih građana protiv korona virusa, na sto stanovnika.

U našoj zemlji do sada je vakcinisano više od 445.000 ljudi.

Kurir.rs/Tanjug

Kurir

Autor: Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare