fbpx
14.4 C
Belgrade
Monday, May 17, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti Edita Stokić objasnila zbog čega još nema popuštanja trenutnih epidemioloških mera

Edita Stokić objasnila zbog čega još nema popuštanja trenutnih epidemioloških mera

Pojava novog, britanskog soja korona virusa u Srbiji nameće viši nivo opreznosti, bez popuštanja epidemioloških mera zaštite, rekla je danas direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić i dodala da u toj ustanovi nema pacijenata kod kojih je potvrđen mutirani korona virus.

Stokić je to rekla na pres konferenciji Kriznog štaba, na pitanje da li je u Srbiji otkriveno još slučajeva novog soja virusa i da li postoji mogućnost da se zbog registrovanja mutiranog virusa ponovo uvedu oštrije mere.

Ona je kazala da Novosađanka koja je donela novi, britanski soj virusa u Srbiju nije hospitalizovana i da novi mutirani virus sa aspekta kliničke prakse ne stvara probleme, ali da nameće dodatni oprez.

– To znači da nema popuštanja mera i da i dalje budemo u liniji borbe sprečavanja širenja virusa koja podrazumeva maske, propisanu distancu, redovnu dezinfekciju, izbegavanje okupljanja… – rekla je Stokić.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Kurir

Autor: Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Edita Stokić objasnila zbog čega još nema popuštanja trenutnih epidemioloških mera

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!