fbpx
27 C
Belgrade
Wednesday, June 16, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti Registrovana 2 slučaja novog soja virusa, Australija suspendovala "putnički balon"

Registrovana 2 slučaja novog soja virusa, Australija suspendovala “putnički balon”

Australija je suspendovala takozvani jednosmerni “putnički balon” sa svojim susedom na 72 sata nakon što je Novi Zeland u ponedeljak potvrdio svoj prvi slučaj KOVID 19 u poslednjih nekoliko meseci, a od tada su još dve osobe imale pozitivan test na južnoafrički soj koronavirusa i svi slučajevi povezani su sa istim karantinskim smeštajem u najvećem novozelandskom gradu Oklandu, prenosi Rojters.

Novi Zeland je najavio da će zbog toga pooštriti pravila u karantinskim objektima i da ljudi neće moći da napuste svoje sobe nakon Kovid testa 12. dana, dok ne napuste objekat.

Premijerka Džasinda Ardern izjavila je danas da je uverena u mere koje se preduzimaju za zaustavljanje novih infekcija KOVID -19 i da je savetovala zdravstvene službe da Australiji pruže sve informacije koje će im pomoći da donesu odluku o ograničenjima za dolazak sa Novog Zelanda, navodi agencija.

“Mi apsolutno želimo da oni imaju isto poverenje koje mi imamo u naš sistemi to možemo učiniti davanjem dobrih informacija”, rekla je Ardern novinarima u Oklandu.

Australija će danas doneti novu odluku u vezi dolazaka sa Novog Zelanda , a vlasti su rekle da im treba više informacija o novim slučajevima u toj državi.

Nove infekcije koronavirusa na Novom Zelandu se dešavaju u trenutku kada je ova država najbolje rangirana među skoro 100 drugih zemalja na osnovu uspešnosti u borbi sa pandemijom.

Ukupan broj aktivnih slučajeva na Novom Zelandu je 69,a zemlja je do sada imala 1.943 potvrđena slučaja koronavirusa i 25 smrtnih slučajeva zbog ove bolesti, navodi agencija.

Kurir.rs/Tanjug

Kurir

Autor: Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Registrovana 2 slučaja novog soja virusa, Australija suspendovala "putnički balon"

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!