fbpx
17.9 C
Belgrade
Monday, May 17, 2021
No menu items!
Naslovna Vesti Naš film nema zadnjih namera, držimo se činjenica!

Naš film nema zadnjih namera, držimo se činjenica!

Filmski portal Varajeti objavio je antisrpski pamflet povodom filma “Dara iz Jasenovca”, koji će uskoro početi da se prikazuje u američkim bioskopima, prenose mediji u Republici Srpskoj.

Umesto recenzije, kako piše u nadnaslovu, autor Džej Vajzberg pokušava da nametne tezu prema kojoj Srbi, govoreći o sunarodnicima ubijenim u ustaškom logoru smrti, navodno, pravdaju svoju politiku u ratovima devedesetih.

foto: Aleksandar LetićDrugi američki mediji pišu pohvalno o srpskom kandidatu za Oskara i Zlatni globus, a sporni tekst potpisuje autor koji je pre tri godine držao master klas u Zagrebu, a u svojim recenzijama hvali hrvatske i bosanske filmovima.

– Naš film nema zadnjih namera. Držimo se činjenica. Namera nam je bila da se prikaže jedini logor koji Nemci nisu kontrolisali i sve zlo koje je Jasenovac doneo Srbima, Jevrejima i Romima. Kritičar Varajetija sve povezuje s ratovima devedesetih, a to je samo providna zla namera da se u startu kod onih koji odlučuju o Zlatnom globusu i Oskaru ubaci zrno sumnje da ga ne posmatraju i ocene kao dobar ili loš film, već da vode računa o političkoj korektnosti. A da sam ja ovde u pravu, najbolje pokazuju ostale kritike u američkim medijima – kaže za Kurir producent Maksa Ćatović, koji zahvaljuje državi na pomoći u realizaciji celog projekta.  

foto: Nemanja NikolićKurir/ Foto: Aleksandar Letić

Kurir

Autor: Kurir

Lajk Mediahttps://lajk.rs
Lajk.rs je profesionalan, odgovoran portal sa stavom. Tu smo da vas informišemo o svemu, ali i da vas zabavimo. Čitamo se.. 😊💖

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularniji članci 🔥

Najpopularniji komentari

Naš film nema zadnjih namera, držimo se činjenica!

error: Ovaj sadržaj je zaštićen autorskim pravima !!